NIKAD VIŠE! (aka fujoriti)

Keine Kommentare
zsm

Evo par proizvoda, koji su me više razočarali nego sultan Sulejman nakon što je naredio Mustafino ubistvo:

 

mangolips

  • Happy Lips Mango (Blistex): Njeguje usne sasvim okej, ali BRATE… ubi me njegov miris. Ovaj vještački miris manga je toliko penetrantan, da me svaki put zaboli glava kad ga pomirišem (i ne, ne pretjerujem).

 

kajal

  • X-act Eyeliner (Manhattan): naziv boje „Paint it black“ mogu slobodno da prevedu u „Paint it ništa“, jer ovaj kreon ne ostavlja ni trag obećane boje na vodenim kapcima. Kao da je od kamena napravljen, koji će ti tek uz povećanu upotrebu fizičke snage dati mrvicu svijetlosivog. A „mrvica svijelosivog“ nije dovoljno kad hoću da iscrtam oči na kojima bi mi i Tutankhamon pozavidio. (btw. je li se još uvijek kaže „kreon“ ili je ovaj naziv rezervisan samo za nas staromodne?)

 

cocos

  • my coconut island (treacle moon), krema zu ruke: smrdi. Ne znam u čemu je problem, ali nedugo nakon kupnje se miris friškog kokosa pretvorio u miris gadno-pokvarenog kokosa. Ova krema je veganska, bez silikona i parabena – i zbog toga mi je još više žao sto nije funkcionisala.

 

augencreme

  • Augentrost krema za oči (alverde): augentrost je inače biljka, za koju ni svemoćni google ne zna kako se zove na naše. Glavni sastojci ove kreme su augentrost, kamilica i aloe vera. Proizvođač tvrdi da intenzivno njeguje svaku kožu i da umanjuje osjećaj zategnutosti i „suve borice“, a ja kažem da ona kod mene radi suprotno od sveg tog. Što se njene konzistencije tiče, podsjeća me na onu staru klasičnu Penaten kremu – onako kao da se samo tvrdo zalijepi za kožu, umjesto da se lijepo upije.

 

obrve

  • lash & brow gel mascara (essence): Znate one likove, koji sa toliko gela izlijepe svoju pseudo-frizuru, da je starci komentarišu sa riječima „Ala, izgleda k’o da ga je krava polizala“? E, tako ja izgledam kad sa ovim produktom hoću da fiksiram svoje obrve. Obrve nisu ni fiksirane, ni izbetonirane, nego samo mokre i ljigave.

 

I nakon što sam istresla svoje lično mišljenje o svim tim proizvodima, preostaje mi samo još da kažem hvala na čitanju i pozdrav svima! :)