BRIJAČ, LIJEPE NOGE I JA

Keine Kommentare
http://favim.com/image/5084145/

Stižu hladni dani, a sa njima i moja lijenost što se tiče brijanja nogu. Ali nekad – npr. kad u serijama ili filmovima vidim bilo koju glumicu, koja se i u sred zime u krevetu valja sa savršeno obrijanim, glatkim nogama – i mene spuca želja za istim. Pa evo par ličnih savjeta kako ih dobiti:

 

  1. Topla voda

Prvi korak neka vam uvijek bude da pokvasite noge sa toplom vodom, jer ona otvara pore – što će da olakša brijanje.

 

  1. Piling

Po meni jedna od najbitnijih stvari. Zašto? Zato što odstranjuje tzv. izumrle kožne ćelije (znači: koža će poslije toga da bude super mekana, što je super podloga za brijanje) + dlake vam neće zarasti ispod kože. Pilingujte (ispravna riječ, ko zna?) svoje noge sa rukavicama koje su tome namijenjene (ima ih kupiti u dm-u za malo manje od dva eura) ili klasično sa piling kremama.

 

  1. Muški brijači

Ako ste i vi „blagoslovljeni“ sa krutom, balkanskom dlakom, onda vam toplo preporučujem da se brijete sa muškim brijačima. Samim tim što su oštriji, efikasnije će da vam obriju noge i to u smislu da će se proces pretvaranja nogu u bodljikavi kaktus oduljiti. Ne zaboravite da redovno mijenjate žilete, jer tupim žiletima ćete mnogo lakše da se ozlijedite.

 

  1. Gel za brijanje

Nisu skupi (npr. od Balee), a idealni su za omekšavanje dlake i brijač će preko njega lakše da klizi. Smjer brijanja uvijek „od dolje prema gore“, jer tako ćete dlaku da skratite na najbolju minimalu.

 

  1. Hidratacija

Nažalost sam tek u srednjim dvadesetima shvatila koliko je bitno mackati noge svaki dan (poslije tuširanja ili prije spavanja), jer: suha koža i kruta dlaka + brijanje = prištići i krvave rane. Tako da mackajte, mackajte i mackajte noge sa kremama ili uljima, zavisi šta vam bolje odgovara. (Najbolje bi bilo sa proizvodima bez parfema i alkohola. Ja koristim ulje od aloe vere ili kokosa. <3)

 

  1. Sloboda nogama

Naviknite se da nekoliko sati poslije brijanja noge držite „slobodne“, odnosno bez kontakta sa odjećom u vidu uskih hlača itd., jer ona može samo nepotrebno da iritira kožu. Tako da bi najbolje vrijeme za brijanje bilo prije spavanja.

 

 

Nadam se da je bilo par korisnih savjeta za vas, hvala na čitanju i ćao! :)

 

Slika sa: http://favim.com/image/5084145/